Vårrullar
Här kommer ett recept på thailändska vårrullar. De blev mycket goda. Använde filodegplattor, men de var mycket torra och lite krångliga att jobba med. Men ska försöka få tag i vårrulledegsplattor. Ska tydligen finnas att köpa i färdiga ark. Får utforska detta på lite större ställen än i Ekshärad. För på ICA fanns det inget annat att välja på!
Fyllning:
2 hg fläskfärs
3 hg grovriven morot
5 hg fint strimlad vitkål
1 "bunt" glasnudlar
2 buljongtärningar
1 tsk vitpeppar
2 msk kinesisk soya
1,5 tsk socker
färdig thailändsk vårrulledeg(finns i butiker i pkt som innehåller 40 blad)
matolja (gärna rapsolja)
Lägg glasnudlarna i blöt enligt anvisning på paketet. Fräs fläskfärsen. Tillsätt buljongtärningarna, socker, vitpeppar och soya och blanda sedan i morötterna, vitkålen och glasnudlarna. Låt fräsa i 2-3 min, tills grönsakerna mjuknat något. Låt fyllningen svalna.
Ta ur några vårrullsblad ur paketet, några i taget, annars blir de för torra. Lägg en klick (ca 1 msk) fyllning i ett av hörnen och vik degfliken över fyllningen. Vik över vänstra och högra fliken så att det täcker ordentligt, men inte går utanför på den motsatta sidan. Tryck ihop fyllningen och rulla ihop så hårt som möjligt. Fukta det sista hörnet med lite vatten och klistra ihop.
Fritera vårrullarna i en medelstor kastrull halvfylld med olja. Servera med sötsur sås och en sallad till.