Sockerkaka med chokad och vaniljglasyr
Dags att bjuda mina kära kollegor på lite kaffebröd!
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g smält smör
4 dl vetemjöl
50 g mörk krossad choklad
GLASYR
50 g smör
1 msk vaniljsocker
2-3 dl florsocker
ev 1-2 tsk vatten
riven kokos
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och ägg poröst.Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, salt, bakpulver, smör och mjöl. Blanda ihop allt till en jämn smet, men inte för länge för då blir glutentrådarna starka och kakan seg. Rör försiktigt ner chokladbitarna när smeten är färdigvispad.
Häll smeten i en smörad och bröad(eller kokos) sockerkaksform ca 1 1/2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
Gör glasyren, blanda ihop smör, vaniljsocker, florsocker och ev. vatten till en tjock massa som går att ringla över kakan.
Ringla glasyren över sockekakan och strö över kokos!

Kommentarer
Trackback