Knäckig rabarberpaj!

Här kommer ett recept på en god rabarberpaj som vi gjorde till midsommar.
 
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1.8 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
vaniljglass till servering
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
4. Ansa och skör rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
5. Grädda mitt i ugnen 40-50 min, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.
 
Smakar mums!!  =)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0