Knäckig rabarberpaj!
Här kommer ett recept på en god rabarberpaj som vi gjorde till midsommar.
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1.8 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
vaniljglass till servering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
4. Ansa och skör rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
5. Grädda mitt i ugnen 40-50 min, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.
Smakar mums!! =)

Bananpaj med schweizernöt.
Idag vaknade jag med migrän, aldrig roligt. Men efter en tablett och lite mer sömn så kom jag upp!
For till Kyrkheden för att handla lite till efterrätten vi ska ha ikväll. Vi ska ju iväg på packmopedsturnen i Uddeholmsladan, Före det ska vi trotsa regntunga skyar och grilla lite är det meningen, och då tänkte jag att det skulle smaka gott med nåt sött.
Sökte efter recept på nätet och där fann jag detta. Bananpaj med schweizernöt! Lät gott så jag bakade ett par sådana, nu väntar jag ju med spänning på att provsmaka och då får jag väl kommentera detta inlägg och tala om hur det smakade!
Här kommer receptet:
3 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
150 g smör
2-3 bananer
1 schweizenötkaka
Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsockret med smält smör och ägget. Tryck ut i pajform. Skiva bananerna och lägg i pajformen, grovhacka chokladen och strö över bananerna.
Stek i 175 g ca 35-40 min,, servera med glass eller grädde!
Ps, Per-Erik kom in när jag höll på att skriva detta inlägg å vi bestämde oss för att provsmaka och det var gott!!
