Rågsiktslimpor

Å nu var det länge sen jag skrev nåt i min lilla blogg, men här kommer ett litet inlägg!
Igår så fick jag för mig att göra ett par limpor, sagt och gjort, jag letade upp ett recept på rågsiktslimpor.
De blev jättegoda, både jag och Ida njöt av en nybakad skiva, ljummen med lite smör på....mmmmmmums!

Receptet kommer här!

5 dl vatten
0,5 kl olja eller 50 g margarin/smör (Jag använde matolja)
50 g jäst
0,5 dl sirap (Jag tog mörk brödsirap)
1 msk salt
7 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl

Solroskärnor och flingsalt till garnering.

Häll oljan och vatten i en kastrull och värm till 37 grader. Finfördela jästen i en degskål och häll degvätskan över och rör om tills jästen löst sig.Tillsätt sirap, salt, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen väl. När degen släpper ifrån kanterna är den klar för jäsning.Låt jäsa i 40 minuter under bakduk i bunken. Knåda sedan degen smidig på ett mjölat bakbord och dela den i två delar och forma till limpor. Jag använde 2 avlånga sockerkaksformar och la limporna i. Låt sen jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Strö över lite solroskärnor och flingsalt till dekoration om ni vill, eller lägg i botten på formarna. Grädda sedan limporna i 200 grader i 20-25 min i varmluftsugn. Låt limporna svalna på galler övertäckta med bakduk.

Kommentarer
Postat av: Anonym

hmmmm inte 0,5 kl olja utan 0,5 DL naturligtvis!

2011-05-21 @ 13:56:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0