Rabarberlemonad


Här kommer ett recept på rabarberlemonad, kanske passar fint nu i sommar! Kan varmt rekommendera detta, smakar utmärkt. Trodde den skulle vara sur, men det är den inte!

3 kg rabarber
3 citroner
50 g citronsyra
strösocker

Skölj rabarbern och skär den i centimeterlånga bitar utan att skala den. Lägg den i en stor bunke. Skölj citronerna och skär dem i tunna skivor. Blanda rabarber, citroner och citronsyra i bunken och slå på kallt vatten så det täcker alltsammans.
Låt stå kallt 2-3 dygn. Sila och blanda i 700 g socker per avrunnen liter saft. Rör tills sockret löst sig.
Blanda ev. i lite atamon eller annat konserveringsmedel för saft.

Vid servering späd 1+3.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0