Köttfärsomelett
Jag försöker köra efter GI-metoden och letar efter goda recept! Hittade ett som jag rekommenderar och tänkte dela av mig med!
Till 4 pers:
400 g köttfärs
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpure
timjan (vilket jag iofs uteslöt)
Botten:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano( uteslöt jag)
Täcke:
Riven ost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
10 st cocktailtomater
Ugn:200 grader
Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra.
Häll i vattnetm tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
Vispa äggen med grädde och oregano och häll i smord gratängform. Grädda i ugn ca 8-10 min i 200 grader. Ta ut och lägg på fyllningen.
Höj värmen till 225 grader.
Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, creme fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över färsen. Fördela skivade cocktailtomater över omeletten. Grädda ca 10 min eller tills osten smält och fått lite färg.