Ostkrokstorn
Här kommer ett recept på en förrät som jag tycker mycket om. Vi hade gäster på Kristihimmelfärdsdag och åt trerätters. Mycket trevlig dag/kväll/natt/morgon!
6 personer
12 st vitt formbröd
2 dl creme fraice
2 msk majonäs
3 msk orökt kaviar
1 rödlök, finhackad
1 bit purjolök, ca 5-6 cm, finhackad
3 msk dill, finhackad
svart stenbitsrom
1 citron
ca 30 st skalade räkor
75 g ostbågar
Till 1 st: Tryck ut 4 st rundlar med ett glas.
Vispa creme fraiche så den tjocknar, tillsätt majonnäs, kaviar, dill, rödlök och purjolök.
Rör om. "Smöra" på smeten mellan de runda bröden, lägg samman och smeta även på utsidan.
Det ska bli ett "torn" Låt sedan stå kallt i ca 15 min. Under tiden krossar man ostkrokarna. Rulla sedan
tornet i det finkrossade ostkrokarna.Garnera med räkor, stenbitsrom,citronskiva och dillkvist.

6 personer
12 st vitt formbröd
2 dl creme fraice
2 msk majonäs
3 msk orökt kaviar
1 rödlök, finhackad
1 bit purjolök, ca 5-6 cm, finhackad
3 msk dill, finhackad
svart stenbitsrom
1 citron
ca 30 st skalade räkor
75 g ostbågar
Till 1 st: Tryck ut 4 st rundlar med ett glas.
Vispa creme fraiche så den tjocknar, tillsätt majonnäs, kaviar, dill, rödlök och purjolök.
Rör om. "Smöra" på smeten mellan de runda bröden, lägg samman och smeta även på utsidan.
Det ska bli ett "torn" Låt sedan stå kallt i ca 15 min. Under tiden krossar man ostkrokarna. Rulla sedan
tornet i det finkrossade ostkrokarna.Garnera med räkor, stenbitsrom,citronskiva och dillkvist.

Kommentarer
Trackback