Mjölkchokladmousse med whiskey

Till efterätt åt vi en mousse som var mycket god, och naturligtvis kaloririk! ;)

8 pers.

200 g mjölkchoklad
5 dl grädde
30 g whiskey

1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och slå den över chokladen.
3. Mixa med stavmixer så att inga chokladbitar finns kvar.
4. Rör till sist i whiskeyn.
5. Ställ bunken i kallt vattenbad och rör då och då så att smeten kallnar fort.
6. Plasta bunken och ställ den i kylen under natten.
7. Innan servering så är det bara att vispa smeten precis som man vispar grädde, var bara försiktig så att du inte
   vispar för kraftigt, då kan moussen skära sig och går inte att rädda.
8. Servera gärna moussen med friska bär eller frukter, en bärsorbet passar också utmärkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0