Grekisk pytt
Åt som varmrätt på Kristihimmelfärds dag grekisk pytt som jag reviderat lite. Egentligen gör man allt i en långpanna, men vi grillade den marinerade fläskfilen hel istället.Mums! Och man ska INTE snåla på såsen!
4 pers.
1 fläskfile
1 pkt klyftpotatis, eller gör själv!
2 rödlökar
3 paprikor, en i varje färg
cocktailtomater
1 pkt fetaost
Marinad:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl matolja
1,5 tsk sambal olek
2 msk kinesisk soja
1/2 msk ingefära
salt, vitpeppar
Kall sås:
2 små burkar creme fraiche
4 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lime eller citronsaft
Gör så här:
Strimla fläskfilen och lägg den i marinaden ett dygn. Lägg på följande ingredienser i nämnd ordning:
1. Klyftpotatisen
2. Fördela den marinerade fläskfilen över potatisen
3 .Dela rödlöken i ringar och bred över.
4. Strimla paprikan och bred över
5. Dela cocktailtomater i halvor och lägg på
6. Fetaost i tärningar
Sätt ugnen på 200 grader, tillred i 40 min i mitten av ugnen. Ha på tomaterna och fetaosten de sista 15 min. OBS! Rör EJ nån gång. Ska serveras från långpannan. Servera med den kalla såsen, painriche och ev en sallad.

4 pers.
1 fläskfile
1 pkt klyftpotatis, eller gör själv!
2 rödlökar
3 paprikor, en i varje färg
cocktailtomater
1 pkt fetaost
Marinad:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl matolja
1,5 tsk sambal olek
2 msk kinesisk soja
1/2 msk ingefära
salt, vitpeppar
Kall sås:
2 små burkar creme fraiche
4 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lime eller citronsaft
Gör så här:
Strimla fläskfilen och lägg den i marinaden ett dygn. Lägg på följande ingredienser i nämnd ordning:
1. Klyftpotatisen
2. Fördela den marinerade fläskfilen över potatisen
3 .Dela rödlöken i ringar och bred över.
4. Strimla paprikan och bred över
5. Dela cocktailtomater i halvor och lägg på
6. Fetaost i tärningar
Sätt ugnen på 200 grader, tillred i 40 min i mitten av ugnen. Ha på tomaterna och fetaosten de sista 15 min. OBS! Rör EJ nån gång. Ska serveras från långpannan. Servera med den kalla såsen, painriche och ev en sallad.

Kommentarer
Trackback