Stor limpa
Idag blev det ett nytt recept på bröd. Hoppas att det ska smaka gott oxå!
Här är receptet:
25 g jäst
5 dl vatten
5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 msk salt
1 dl olivolja
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och lös sen jästen i det. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt. Tillsätt det med jästblandningen. Rör om, tillsätt olivoljan sist.
Blanda väl och låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Knåda degen på mjölat bakbord, gör en limpa och lägg den på smord plåt eller bakplåtspapper.
Låt jäsa under duk ca 20 min.
Grädda i ugn,175 grader, i ca 40 min.
Låt svalna under bakduk på galler.
I receptet skulle det vara anis i, men det uteslöt jag!

Här är receptet:
25 g jäst
5 dl vatten
5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 msk salt
1 dl olivolja
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och lös sen jästen i det. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt. Tillsätt det med jästblandningen. Rör om, tillsätt olivoljan sist.
Blanda väl och låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Knåda degen på mjölat bakbord, gör en limpa och lägg den på smord plåt eller bakplåtspapper.
Låt jäsa under duk ca 20 min.
Grädda i ugn,175 grader, i ca 40 min.
Låt svalna under bakduk på galler.
I receptet skulle det vara anis i, men det uteslöt jag!

Kommentarer
Trackback