Saftig och hållbar sockerkaka
Vill bara tipsa om en jättegod sockerkaka!
250 g smör
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
1-2 dl cocosflingor
Rör socker, vaniljsocker och rumsvarmt smör poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Blanda bakpulver i mjölet och blanda ner detta i smeten tillsammans med vattnet. Rör ner cocosflingor. Smörj en stor sockerkaksform, strö med lite cocos. Häll i smeten och grädda sockerkakan i 175 grader i 50-55 min.
Jag gjorde en variant med baileys i stället för vatten, den blev mumsig den med!

250 g smör
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
1-2 dl cocosflingor
Rör socker, vaniljsocker och rumsvarmt smör poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Blanda bakpulver i mjölet och blanda ner detta i smeten tillsammans med vattnet. Rör ner cocosflingor. Smörj en stor sockerkaksform, strö med lite cocos. Häll i smeten och grädda sockerkakan i 175 grader i 50-55 min.
Jag gjorde en variant med baileys i stället för vatten, den blev mumsig den med!

Kommentarer
Trackback