Snabbt bröd

Idag upptäckte jag att jag hade filmjölk som gick ut i datum. Då blev det ett bröd hastigt och lustigt. Första gången jag gör en sån limpa, men den blev bra!

Du behöver:
5 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl/jag hade inte grahamsmjöl hemma så jag tog fint rågmjöl istället!
1 tsk balpulver
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1 tsk bikarbonat
0,5 dl ljus sirap
4 dl filmjölk

Såhär går du tillväga:
Blanda ihop alla ingredienserna, ta dock sirap och filmjölk sist.
Rör ihop snabbt, till en smidig "smet"

Klicka ner smeten i en smord brödform, ca 1,5 liter.
Ställ brödet längst ner i ugnen, i 175grader.
Gräddas ca en timme.

Låt brödet svalna inlindat i bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0